SKS Skûtsjesilen

Vrijdag 2 augustus t/m zondag 4 augustus 2024

Het weekend staat volledig in het teken van het SKS-Skûtsjesilen, met op vrijdagavond de loting in de tent op het Halbertsma’s plein. Zaterdag om 13.00 uur de traditionele sleep vanaf de Grou naar de Pikmar, of de Wide Ie. Vanaf daar volgt om 14.00 uur het startschot voor het SKS-Skûtsjesilen 2024. Zaterdag na de finish barst het feest los in het dorp, met om 19.00 uur de prijsuitreiking in de tent op het plein, met aansluitend (live)muziek op verschillende locaties in het centrum van Grou. Zondag is er een speciale Skipperstsjinst in de Doopsgezinde kerk. Aanvang 10.00 uur.

Extreme Sports Jet Skiing
Waterroller
SKS Skûtsjesilen 2024 loting

Vrijdag 2 augustus 2024

Opening en loting van het SKS skûtsjesilen 2024 in de tent op het Halbertsma’s Plein. De 14 schippers van de skûtsje zijn er allemaal. De tent is alleen toegankelijk voor genodigden. Omdat het tentdoek rondom geopend blijft en er een geluidsinstallatie is, kunnen belangstellenden op het plein de opening volgen.

Traditiegetrouw zullen de Pikbroeken van 19.15 tot 20.00 uur optreden in de muziektent. De loting begint om 20.00 uur. Daarna is er muziek op het plein en tussen Amicaal en de Treemter.

Waterroller
SKS Skûtsjesilen 2024

Zaterdag 3 augustus 2024

Al om 13.00 uur verzamelen de 14 skûtsjes uit de SKS-vloot zich bij de loswal van het vroegere Halbertsma Pallets. De platbodems worden van hier af door twee sleepboten naar de start gesleept. Een prachtig gebeuren, muzikaal begeleid. Het spektakel is vanaf de Suderkade en de Nieuwe Kade te volgen.

Om 14.00 uur klinkt dan op de Wide Ie of (in uitzonderlijke gevallen) de Pikmar het startschot voor de eerste wedstrijd van het SKS Skûtsjesilen 2024.

Waltoeschouwers betalen € 2,- per persoon. Jeugd t/m 14 jaar heeft gratis entree.

Waterroller
SKS Skûtsjesilen prijsuitreiking

Zaterdag 3 augustus 2024

Rond 19.00 uur is de prijsuitreiking van het Skûtsjesilen in de tent op het Halbertsma’s Plein.

Aansluitend (live)muziek op o.a. het Halbertsma’s Plein, tussen de Treemter en Amicaal en bij het Theehuis.

Waterroller
Skipperstsjinst

Zondag 6 augustus 2024

Speciale skipperstsjinst in de Doopsgezinde Kerk van Grou. De kerk is prachtig versierd met zaken die verband houden met het skûtsjesilen.

De dienst begint om 10.00 uur en is natuurlijk niet alleen voor de skûtsjeschippers, maar voor iedereen. De dienst wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Grou.

Adres de Fermoanje: Hoofdstraat 44 in Grou. Voorganger in deze dienst is nog niet bekend.